Uusia näkemyksiä BOBCATSSS-konferenssista

BOBCATSSS on opiskelijavoimin ja usean yliopiston yhteistyössä järjestämä kansainvälinen kirjasto- ja informaatioalan konferenssi. Vuorossaan jo kahdeskymmeneskuudes BOBCATSSS järjestettiin tammikuussa 2018 Riikassa. Me kirjoittajat olimme ensimmäisiä Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijoita, jotka osallistuivat konferenssiin.

Hakuprosessi konferenssiin käynnistyi keväällä 2017. Aluksi keskustelimme hakemuksemme ytimestä ja toteutustavasta. Päädyimme tekemään konferenssiin posterin, jossa esiteltiin muun muassa Turun AMK:n innovaatiopedagogiikkaa ja kirjasto- ja informaatiopalvelualan koulutuksen kehittämistä.

Näkökulmasta abstraktiin, hyväksymisestä hiomiseen

Yhteinen käsitys posterista ja sen näkökulmasta löytyi helposti, ja seuraavaksi aloimme työstää hakemuksen abstraktia. Loppusyksystä saimme tiedon, että abstraktimme oli hyväksytty ja matka Riikaan varmistui.

Oli kerrassaan mahtavaa, että Turun AMK otti vastuun konferenssin esiintyjien matka- ja majoituskuluista!

Kuvassa Turun AMK:n BOBCATSSS-osallistujia. 

Posterin hiominen oli hauskaa ja haastavaa työtä. Eniten pohtimista tuotti tiivistämisen vaikeus. Halusimme kertoa posterimme ydinviestin siten, että viestin kärki välittyy mahdollisimman selkeästi ja samalla visuaalisesti kiinnostavasti.

Konferenssin posterinäyttelyssä oli mahdollisuus tutustua yli 20:een kirjastoalaa esittelevään posteriin. Huomasimmekin iloksemme, että oma esityksemme erottui joukosta ihan edukseen. Konferenssissa oli myös äänestys parhaasta posterista, ja yritimme tietenkin värvätä muita suomalaisia konferenssiosallistujia äänestämään meitä. Posteripalkinto meni kuitenkin tänä vuonna Yhdysvaltoihin.

Tunnelma oli lämmin, hauska ja innostunut

Konferenssi järjestettiin kahdessa paikassa, Latvian kansalliskirjastossa sekä luonnontieteellis-matemaattisen tiedekunnan rakennuksessa. Molemmat rakennukset olivat lähes juuri valmistuneita, joten tapahtumalla oli huippumodernit puitteet.

Parasta konferenssissa oli ehkä se, että tunnelma ei ollut yhtään pönöttävä, vaan lämmin, hauska ja innostunut. Muiden opiskelijoiden kanssa tuli jaettua ajatuksia muun muassa alan koulutuksesta ja tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksista.

Bobcatsss-konferenssia voi suositella kaikille kirjastoalan opiskelijoille. Tapahtumassa pääsee tapaamaan ympäri maailmaa tulevia alan opiskelijoita ja kuulemaan, miten asioita tehdään muualla.

Tunnelmia konferenssista:

 

Photos by Bálint Dániel

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php