Siirry sisältöön Siiry hakuun

Talk Journal

Tekijät | Authors

Lisää valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön – projektiopiskelu herätti kiinnostusta

13.04.2018

Nykypäivän työelämässä vaaditaan yhä enemmän kielitaitoa ja kykyä toimia eri kulttuureista lähtöisin olevien ihmisten kanssa.  On tärkeää, että niin opiskelijoilla kuin henkilöstölläkin on valmiuksia toimia kansainvälisessä ja monikulttuurisessa työelämässä, erilaisten ja toisistaan poikkeavien näkökulmien keskellä. Kansainvälinen viikko (kv-viikko) Turun ammattikorkeakoulussa saattoi yhteen vieraita ympäri maailman.

Turkuun saapui ennätysmäärä, lähes 70 kansainvälistä vierasta erityisesti eurooppalaisista yhteistyökorkeakouluista, mutta myös laajemmin ympäri maailmaa, kun Turun ammattikorkeakoulun Turun ja Salon kampuksilla vietettiin kansainvälistä viikkoa 9.–13.4.2018.

Viikko herätti sekä vieraissa että omassa väessä positiivista tunnetta. Erityisen kiinnostuneita tunnuttiin olevan ammattikorkeakoulumme innovaatiopedagogiikasta ja täällä olevista uudenlaisista oppimisympäristöistä kuten BisnesAkatemiasta.

Useat vieraat kertoivat, että oli hienoa tutustua projektimalliseen opiskeluun ja nähdä, miten asiat käytännössä toteutetaan. Kuuleman mukaan vastaavanlaisia ympäristöjä ollaan kovaa vauhtia suunnittelemassa myös vieraiden edustamissa korkeakouluissa.

Kohtaamisia ja osaamisen jakamista

Kv-viikkoja eli englanninkieliseltä nimeltään Sharing Excellence Weeks on järjestetty jo vuosien ajan. Huhtikuiselle kansainväliselle viikolle osallistui tällä kertaa muun muassa parikymmentä strategisen CARPE-verkoston kollegaamme Manchester Metropolitan Universitystä, Hogeschool Utrechtista ja Polytechnic University of Valenciasta.

Huhtikuinen kv-viikko oli suunnattu erityisesti partnerikoulujemme opettajille ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyötä (TKI) tekevälle henkilöstölle.  Verkostoituminen, uusien kontaktien luominen ja yhteistyökuvioiden suunnittelu oli nyt äärimmäisen helppoa.

Kohtaamisten kautta syntyy uusia ideoita kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi niin uusien koulutus- kuin TKI-hankkeiden muodossa.

Mukana oli vieraita, jotka osallistuivat kv-viikoille jo toista tai jopa kolmatta kertaa. Viikon aikana vierailijat pitivät asiantuntijaluentoja, tutustuivat tutkimusryhmien toimintaan, Turun AMK:n oppimisympäristöihin sekä Turun ja Salon alueen yrityksiin.

Nyt mahdollistettujen kohtaamisten kautta syntyy takuulla uusia ideoita kansainvälisen yhteistyön lisäämiseksi niin uusien koulutus- kuin TKI-hankkeiden muodossa.

Kotikansainvälistymistä omalla kampuksella

Koulutuksen kansainvälistyminen ja tällaiset erityisviikot luovat myös innostuneille opiskelijoille uusia mahdollisuuksia syventää osaamistaan.

Elinikäisen oppimisen vahvistaminen, kielitaidon parantaminen sekä koulutuksen ja työelämän yhteistyön lisääminen tukevat opiskelijoiden työllistymistä tai jatko-opintoja.

Esimerkiksi Salo IoT Campuksella kansainvälistä vierasjoukkoa luotsasi osuuskunta Floudin riveistä koottu opiskelijaryhmä. Ryhmä pääsi kotikampuksellaan kansainvälistymään ja toimimaan ohjaustilanteissa englannin kielellä.

– Tällainen kansainvälinen tapahtuma oli kiehtova tilaisuus päästä harjoittelemaan tapahtumajärjestämistä. Lähdimme kaikki heti innolla mukaan, kertoi asiakaspalvelusta ja ihmisten kohtaamisesta nauttiva opiskelija-projektipäällikkö Rebecca Miettinen.

Elinikäisen oppimisen vahvistaminen, kielitaidon parantaminen sekä koulutuksen ja työelämän yhteistyön lisääminen ovat asioita, jotka tukevat opiskelijoiden työllistymistä tai mahdollisia jatko-opintoja. Kansainvälinen toiminta onkin tiiviisti mukana koulutuksen kehittämistyössä Turun ammattikorkeakoulussa.

Kansainväliset vieraat kaupunkikierroksella. 

 

Lue lisää alkuvuoden uutisia kansainvälisyydestä:

Avoimuutta ja kansainvälisyyttä – kv-päällikkö Anu Härkösen haastattelu

Nagaoka College ja Turun ammattikorkeakoulu yhteistyöhön

Kuvat: Sanni Koskimies-Chiba ja Makoto Chiba

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *