Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kummel on koulutukseltaan terveydenhoitaja, terveystieteiden maisteri ja opettaja sekä filosofian tohtori. Hän on väitellyt ohitusleikkauspotilaiden ohjauksen vaikuttavuudesta terveyteen, toimintakykyyn ja terveyskäyttäytymiseen. Hän toimii koulutusvastaavana Ensihoito, terveydenhoito ja kätilötyö -osaamisalalla.

Kummel on toiminut Turun AMK:ssa 15 vuotta ensin tuntiopettajana ja sittemmin terveydenhoitotyön lehtorina. Hän opettaa muun muassa tutkimusmetodiikkaa ja ohjaa opinnäytetöitä sekä terveydenhoitotyön kehittämistöitä. Kliinistä kokemusta hänelle on kertynyt Saksasta hänen toimiessaan siellä sairaanhoitajana sekä kotisairaanhoidosta ja sydänjärjestöstä Suomessa.

Uusimmat artikkelit käyttäjältä Maika Kummel:

Nuuskaviesti vietiin välitunneille – toiminnallinen terveyden edistäminen tuottaa tuloksia

Terveydenhoitajaopiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat ala-asteikäisille lapsille nuuskan vastaisen välituntiaktiviteetin osana terveydenhoitotyön kehittämistyötään. Lähtökohtana oli suunnitella toimintaa, jota on mahdollista toteuttaa myös myöhemmin esimerkiksi opettajien toimesta osana lasten ja nuorten terveyskasvatusta….

Jatka lukemista

Perhekeskeiset työtavat ja matalan kynnyksen palvelut ovat ehkäisevän päihdetyön perustana

Terveystottumukset ja käyttäytymismallit muokkautuvat ja vakiintuvat nuoruusvuosien aikana. Ensimmäiset päihdekokeilutkin ajoittuvat usein nuoruuteen. Haasteena on erottaa toisistaan ne nuoret, joilla on suurentunut riski päihdehäiriöiden kehittymiselle. Säännöllistyvä päihteidenkäyttö lisää riskiä päihde-…

Jatka lukemista
css.php