Kokemus turvallisuudesta on oppimisen perusta. Jokaisen ihmisen kokemus turvasta on yksilöllinen. Pedagogi, joka tavoittelee yhteyttä, yhdenvertaisuuden toteutumista, suostumuksellisuuden kunnioittamista ja…
Tekijät | Authors
Näkökulmia muutokseen: mitä on opiskelu tutkimusryhmissä?
Miten pääsee tutkimusryhmäopiskelijaksi? Mistä tutkimusryhmäopiskelijan opinnot muodostuvat? Tämä on TKI – tule koe ja innostu -podcastsarja opintojen mahdollistamisesta TKI-projekteissa. Vetäjänä lehtori Milla Järvipetäjä.
TKI näyttäytyy ammattikorkeakouluissa erityisesti erilaisina tutkimus- ja kehittämisprojekteina. Projekteissa on mukana niin opetushenkilöstöä kuin projektiammattilaisia ja opiskelijoita. Parhaimmillaan TKI-toiminta hyödyntää näitä kaikkia, mutta aivan yksinkertaista TKI-opinnollistaminen ei aina ole.
Tässä jaksossa Järvipetäjän kanssa keskustelemassa on yliopettaja, tutkimusvastaava Eeva Timonen-Kallio. Aiheena on tutkimusryhmäopiskelu. Tutkimusryhmät ovat Turun AMK:n tapa jäsentää tutkimus- ja kehittämistoimintaa.
Tutkimusryhmäopiskelu on väylä opiskelijalle, jolla on jo paljon osaamista, jota voi hyödyntää opiskeluissa. Tutkimusryhmäopiskelijan tulee olla itseohjautuva, hänellä on mielessä urasuunnittelu.
Opiskelija tekee suurimman osan opinnoistaan tutkimusryhmässä ja osan yleisissä tutkinto-opinnoissa. Tutkimusryhmäopinnot jakaantuvat opinnäytetyöhön ja opintoihin, jotka tehdään tutkimusryhmän hankkeissa.
Opinnoissa opiskelijat saavat vahvaa verkostokokemusta. Opinnoista valmistuu ylempään AMK-tutkintoon.
Kuuntele TKI – tule, koe, innostu! Jakso 3:
Kuuntele Näkökulmia muutokseen: mitä on opiskelu tutkimusryhmissä?
Kuuntele myös: