Siirry sisältöön Siiry hakuun

Työelämätaitoja ja opintopisteitä YouTube-sarjasta

04.01.2019

Taitteessa-sarja on Turun ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijoiden markkinoinnin opintojaksolla muutama vuosi sitten ideoima hakumarkkinointikampanja, jonka kolmas kausi pyörähtää käyntiin tammikuussa 2019. Sarjan ideana on esitellä opiskelijaelämää opiskelijan omasta näkökulmasta. Viisi opiskelijaa pääsee kuvaamaan videopäiväkirjaa omasta elämästään neljän viikon ajan ja videoista tehdään yhteensä noin 25 jakson mittainen YouTube-sarja, jonka jaksoja nostetaan esille myös muissa Turun AMK:n sosiaalisen median kanavissa. Projekti on kokonaisuudessaan täysin opiskelijalähtöinen: sen lisäksi, että opiskelijat kuvaavat itse omaa elämäänsä myös kulissien takana toimii joukko opiskelijoita. Mukana on videoiden leikkaajia ja itse toimin projektissa opiskelijaprojektipäällikön roolissa.

Opiskelen Liiketaloutta Salon kampuksella, BisnesAkatemiassa. Meneillään on viimeinen vuoteni ja olen siirtynyt jo pois päivittäisestä osuuskuntatoiminnasta. Opiskelu on ollut aivan erilaista mitä kolme vuotta sitten kuvittelin, vaikka tiesinkin pääpiirteittäin BisnesAkatemian toimintatavat. Ensimmäinen puoli vuotta opintojen parissa oli sellaista kuin olin kuvitellutkin, mutta sen jälkeen tapahtui jako osuuskuntiin ja aloitimme toiminnan käynnistämisen.

Opiskelu on ollut aivan erilaista mitä etukäteen kuvittelin.

Meillä ei ollut opettajaa vaan valmentaja eikä meillä ollut luentoja vaan pidimme kaksi kertaa viikossa treenejä, jotka yksi tai kaksi osuuskuntamme jäsentä olivat valmistelleet. Olemme lukeneet paljon ja keränneet kirjapisteitä ja olen tehnyt todella monta jälkimotorolaa, joissa olen pohtinut omaa oppimistani ja kehittymistäni. Olen joutunut etsimään vastauksia itse ja harjoittelemaan itseni kehittämistä. On ollut niitä päiviä, kun ärsyttää että valmentaja vieressäni tietää vastauksen asiaan, jota kysyn mutta hän ei siihen vastaa vaan odottaa, että minä ja ryhmäni selvitämme sen itse.

Näitä kaikkia asioita ja keinoja oli aluksi vaikea sisäistää, mutta kun nyt katson taaksepäin opiskeluaikaani niin ne ovat myös syitä miksi olen oppinut niin paljon ja miksi pidän BisnesAkatemian opiskelutavasta. Ne ovat uusia ja erilaisia tapoja ja olen päässyt niiden kautta kokeilemaan paljon uusia asioita ja innostunut jatkuvasta itseni kehittämisestä.

Taitteessa-sarjan on tarkoitus näyttää mitä kaikkea opiskelu Turun ammattikorkeakoulussa voikaan pitää sisällään.

Syksyllä 2017 bongasin Turun AMK:n intranetistä Messistä ilmoituksen, jossa haettiin YouTube sarjan toiselle kaudelle videoeditoijia ja opiskelijoita, jotka haluaisivat jakaa arkensa kaikelle kansalle. Hetkeäkään miettimättä kuvasin videohakemuksen ja lähetin hakemukseni eteenpäin. Muutama viikko myöhemmin sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että pääsen mukaan Taitteessa-sarjaan. Siinä kohtaa aloin vähän miettiä, että mihin olen taas nokkani tunkenut. Kuvaukset kuitenkin käynnistyivät ja tapasimme tiimin kanssa lähes viikoittain syksyn ajan. Kuvasin omaa arkeani, josta minun editoijani sitten loi YouTube-sarjaan jaksoja. Olin kuvitellut vain kuvaavani itseäni, mutta kokemus oli ainakin minulle myös erittäin opettavainen. Jouduin pohtimaan omaa toimintaani ja esimerkiksi sitä, miten aikataulutan arkeani koulun, työn ja vapaa-ajan välillä.

Taitteessa-sarja on luotu hakumarkkinointia ajatellen ja sen on tarkoitus näyttää mitä kaikkea opiskelu Turun ammattikorkeakoulussa voikaan pitää sisällään. Harva hakija todellisuudessa tietää mitä kaikkea täällä voi opiskella ja mitä kaikkea opiskeluun kuuluu. Esimerkiksi BisnesAkatemiassa opiskelu on paljon muutakin kuin mitä opintopolussa kerrotaan. Siihen kuuluu osuuskuntatoiminta, projektityöskentely, kokoukset ja esimerkiksi mahdollisuus osallistua myös Taitteessa-sarjan kaltaisiin projekteihin.

Taitteessa-sarjan kolmannen kauden opiskelijat ryhmäkuvassa

Taitteessa-sarjan kolmannella kaudella on mukana laaja kattaus eri alojen opiskelijoita erilaisissa elämäntilanteissa.

Olin siis mukana sarjan toisella kaudella päähenkilönä ja tällä hetkellä käynnissä ovat jo kolmannen kauden kuvaukset. Itse olen siirtynyt pois kameran edestä, mutta pyörin silti projektissa mukana tällä kertaa opiskelijaprojektipäällikön roolissa. Projekti oli itselle mieluinen viime vuonna ja sen takia halusinkin ehdottomasti hakea mukaan myös tälle kaudelle. Haluan haastaa itseäni uusien tehtävien merkeissä ja siksi hainkin eri rooliin kuin aikaisempana vuonna. Projekti on ollut ja on tälläkin kaudella opiskelijoiden oma, meitä on mukana 12 täysin toisilleen tuntematonta henkilöä eri opiskelualoilta.

Tammikuussa 2019 pääsemme näkemään kolmannen kauden ja odotan sen olevankin tähän mennessä paras, sillä meillä on mukana aiempaa laajempi kattaus eri alojen opiskelijoita ja päähenkilöt ovat kaikki täysin erilaisia ja eri elämäntilanteessa olevia opiskelijoita. Toivon uuden tuotantokauden myös inspiroivan niitä, jotka vielä miettivät mikä olisi itselle se oikea ala, jota lähteä opiskelemaan ja että päähenkilömme saisivat heidät kiinnostumaan omasta alastaan niin että he hakisivat Turkuun opiskelemaan.

Uskon työelämässä olevan hyötyä siitä, että olen lähtenyt näihin kaikkiin projekteihin mukaan. Projektit ovat kasvattaneet mm. tiimityöskentelytaitojani, ongelmanratkaisukykyäni ja stressinsietokykyäni.

Molemmat Taitteessa-kaudet, joilla olen ollut mukana ovat opettaneet minulle paljon ja uskon että työelämässä on myöhemmin hyötyä siitä, että olen lähtenyt näihin kaikkiin projekteihin mukaan. Projektien kautta oppiminen on ollut minulle hyvä tapa, koska haluan päästä tekemään ja koen itse oppivani parhaiten juuri tekemällä. Kaikki projektit, joihin olen osallistunut ovat kasvattaneet mm. tiimityöskentelytaitojani, ongelmanratkaisukykyäni ja stressinsietokykyäni. Jokainen projekti ei ole onnistunut täysin, mutta olen oppinut niistäkin ja ehkä jopa enemmän kuin niistä onnistuneista. Ja kun vielä opiskelen, niin se on ollut ”ihan ok” että kaikki ei aina mene täydellisesti koska olemme vasta opettelemassa näitä asioita.

Kirjoittaja on liiketalouden opiskelija ja Taitteessa-sarjan opiskelijaprojektipäällikkö, joka hengailee kotona vaalenanpunaisessa oloasuassa ja opiskelee kirurgiksi katselemalla sairaalasarjoja.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden arjesta kertovan Taitteessa-sarjan seuraava luku alkaa 7.1., esimakua saat alla olevasta trailerista.
Aikaisemman kauden, jossa Oona on mukana myös kameran edessä, voit katsoa kokonaisuudessaan täällä

 

Mitä pidit artikkelista?

Yksi kommentti artikkelista “Työelämätaitoja ja opintopisteitä YouTube-sarjasta

  1. Pirjo Mäntyniemi sanoo:

    Hienoa ?
    Ja lähes valmis kirurgi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php