Siirry sisältöön Siiry hakuun

Talk Journal

Tekijät | Authors

Kalewaisten matkassa – toimiva yhteistyö on onnistuneen projektin tärkein asia

16.03.2018

Suurtuotannoissa keskiöön nousevat aina yhteistyötaidot. Turun kokoisessa kaupungissa toimijat tarvitsevat toistensa vahvaa tukea, jotta isoja taiteellisia kokonaisuuksia voidaan luoda. Ooppera Die Kalewainen in Pochjola oli tästä oiva esimerkki.

Monen sadan ihmisen tekijäjoukkoon osallistui ammattilaisia, opiskelijoita, amatöörejä ja harrastelijoita. He loivat yhdessä suuren taiteellisen kokonaisuuden.

 

Yhteistyön ytimessä

Turun AMK:n Taideakatemian media-alan opiskelijat liittyivät Kalewaisen produktioon suunnitteluvaiheessa. Opiskelijat loivat yhdessä heitä ohjaavien opettajien kanssa vuoden mittaisen viestinnällisen kokonaisuuden, joka huipentui esityksen ensi-iltaan 28.2.2017. ”Jo vuotta ennen ensi-iltaa suunniteltiin alustavaa viestintästrategiaa ja luotiin pohja Kalewaisen visuaalisuudelle”, kertoo Turun filharmonisen orkesterin silloinen intendentti Emilie Gardberg.

Yhteistyökumppanit olivat erityisen tyytyväisiä opiskelijoiden säntillisyyteen, joustavuuteen ja innostukseen. Pitkäjänteinen ja innovatiivinen, perinpohjaisesti tehty viestintäprojekti tarjosi näkymän uuteen maailmaan. ”Ensi-illassa olo oli onnellinen, kun opiskelijat kertoivat, että oma innostus oopperataiteeseen oli herännyt ja he kokivat oppineensa paljon. Kumppaneina olimme innoissamme sitoutuneesta opiskelijatiimistä, joka toimi ammattimaisella otteella sekä nuoruuden innostuksella”, toteaa Gardberg.

 

Luovuutta, rohkeutta ja ammattitaitoa

Opiskelijoiden luovuus ja monipuoliset taidot vakuuttivat ammattilaiset. Tiimin julkaisuja odotettiin ja niitä myös jaettiin sosiaalisessa mediassa. Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki vaikuttui nuorten töistä: ”Luimme kiinnostuneina opiskelijoiden kirjoituksia esimerkiksi Kalevalan naishahmoista ja ihastelimme nykypäivän Turkuun sijoitettuja valokuvin toteutettuja toisintoja Akseli Gallen-Kallelan klassikkotauluista.”

Opiskelijat pääsivät myös haastattelemaan ja kuvaamaan esimerkiksi kapellimestari Leif Segerstamia, sopraano Kaisa Rantaa ja kuoronjohtaja Märt Krelliä. Opiskelijat valmistelivat huolella ja ammattitaidolla hyvinkin vaativat taiteilijoiden haastattelut”, painottaa Ketomäki.

Oopperan ensi-illassa opiskelijat pääsivät näyttämään osaamistaan vielä uusissa haasteisissa. Facebook Liven, yksittäisten vieraiden kuvaamisen ja haastattelujen lisäksi opiskelijat tallensivat tilaisuuden tunnelmaa. ”Totesimmekin moneen kertaan, että Turun AMK:n Taideakatemiassa on kasvamassa luova, innostunut ja tyylitajuinen media-alan osaajien joukko. Iso kiitos kuuluu myös taustalla rautaisella ammattitaidolla ohjanneille opettajille. Toivomme yhteistyölle jatkoa tulevaisuudessakin”, vahvistaa Ketomäki.

Kuvat:

Venla Anttila, Mielikki

Tony Vesalainen: Lemminkäisen äiti

Kuvat otoksia Kalewainen-tiimin töistä

 

 

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *