Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Miksi teemme yhteistyötä Ruisrockin kanssa

08.08.2017

Näinkin voit opiskella! Perinteisen luentoihin perustuvan ja opettajajohtoisen opiskelun sijaan ammattikorkeakoulussa opiskellaan työelämään vahvasti linkittyvissä projekteissa. Turun AMK on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Ruisrock-festivaalin kanssa. Tänä vuonna Ruisrockissa havainnollistettiin sähköntuotantoa #Ruissifillarilla. 

Mistä energiaa voitaisiin säästää suuressa tapahtumassa? Energiansäästössä ja talteenotossa ei ole kyse vain rahasta, vaan suuri kysymys liittyy ympäristöön ja sen huomioimiseen. Näitä kysymyksiä festareiden järjestäjät joutuvat miettimään. Turun AMK:n opiskelijat kehittelivät yhdeksi ratkaisuksi #Ruissifillari-projektin, missä jokainen saa osallistua sähköntuotantoon.

#Ruissifillari on opiskelijoiden ideoima ja toteuttama projekti, jonka tarkoituksena oli havainnollistaa sähkön tuottamista ja sen kulutusta. #Ruissifillaria polkemalla voisi tunnissa tuottaa sähköä esimerkiksi kahden mikroaterian lämmittämiseen tai kolmen puolituntisen televisio-ohjelman katsomiseen.

ruisfillari

Ruississa opiskellaan työtä tehden

Turun AMK ja Ruisrock ovat tehneet erilaisia kiertotalouteen ja ympäristötyöhön liittyviä projekteja jo useana vuonna. #Ruissifillarin lisäksi festarialueelta on jo useiden vuosien aikana löytynyt muun muassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja kalusteita. Viime vuonna Turun AMK:n pisteellä esiteltiin kehitysmaiden saniteettiolosuhteita #Rockhuussilla: #Rockhuussilla riitti kävijöitä jonoksi asti .

Lisäksi festivaalin taideohjelmassa nähtiin Taideakatemian opiskelijoiden ja alumnien taideteoksia ja esityksiä. Media-alan opiskelijoita, alumneja ja henkilökuntaa oli mukana tuottamassa festivaalin screenauksia.

#Ruissifillarin kautta eri alojen AMK-opiskelijat sekä 2. asteen opiskelijat toteuttivat yhdessä ja yhteistyökumppaneiden kanssa Ruisrockin ympäristöohjelmaa. Toteutuksessa oli mukana useita alueen yrityksiä ja organisaatioita: Kierrätyspyöräverstas Recykkeli, MyPose, https://www.youtube.com/watch?v=Ur1qCPt0ao8Turun Ekotori, Joukon Voima, Pure Waste, Turun kaupunki, 6Aika-hanke TRY OUT! Telaketju-hanke ja tietenkin Ruisrock.

Turku AMK ja Ruisrock ovat tehneet erilaisia kiertotalouteen ja ympäristötyöhön liittyviä projekteja jo useana vuonna.#Ruissifillari on myös mukana kehityshankkeena Ruisrockin Ekokompassi-ympäristöohjelmassa, jonka kautta Ruisrock kehittää tapahtumatuotantoa kestävämpään suuntaan.

Ruisrockissa kuvattiin Turun AMK:lle markkinointivideoita, joissa esitellään muun muassa #Ruissifillari -projektia. Myös markkinointivideot ovat kokonaan opiskelijoidemme ideoimia ja tuottamia.

Lue projektin tunnelmista festarien jälkeen

Lisää festaritunnelmia löydät Facebook-sivuiltamme: Ruisrock 2017 -kuva-albumi

 

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.