Miksi teemme yhteistyötä Ruisrockin kanssa

Näinkin voit opiskella! Perinteisen luentoihin perustuvan ja opettajajohtoisen opiskelun sijaan ammattikorkeakoulussa opiskellaan työelämään vahvasti linkittyvissä projekteissa. Turun AMK on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Ruisrock-festivaalin kanssa. Tänä vuonna Ruisrockissa havainnollistettiin sähköntuotantoa #Ruissifillarilla. 

Mistä energiaa voitaisiin säästää suuressa tapahtumassa? Energiansäästössä ja talteenotossa ei ole kyse vain rahasta, vaan suuri kysymys liittyy ympäristöön ja sen huomioimiseen. Näitä kysymyksiä festareiden järjestäjät joutuvat miettimään. Turun AMK:n opiskelijat kehittelivät yhdeksi ratkaisuksi #Ruissifillari-projektin, missä jokainen saa osallistua sähköntuotantoon.

#Ruissifillari on opiskelijoiden ideoima ja toteuttama projekti, jonka tarkoituksena oli havainnollistaa sähkön tuottamista ja sen kulutusta. #Ruissifillaria polkemalla voisi tunnissa tuottaa sähköä esimerkiksi kahden mikroaterian lämmittämiseen tai kolmen puolituntisen televisio-ohjelman katsomiseen.

ruisfillari

Ruississa opiskellaan työtä tehden

Turun AMK ja Ruisrock ovat tehneet erilaisia kiertotalouteen ja ympäristötyöhön liittyviä projekteja jo useana vuonna. #Ruissifillarin lisäksi festarialueelta on jo useiden vuosien aikana löytynyt muun muassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja kalusteita. Viime vuonna Turun AMK:n pisteellä esiteltiin kehitysmaiden saniteettiolosuhteita #Rockhuussilla: #Rockhuussilla riitti kävijöitä jonoksi asti .

Lisäksi festivaalin taideohjelmassa nähtiin Taideakatemian opiskelijoiden ja alumnien taideteoksia ja esityksiä. Media-alan opiskelijoita, alumneja ja henkilökuntaa oli mukana tuottamassa festivaalin screenauksia.

#Ruissifillarin kautta eri alojen AMK-opiskelijat sekä 2. asteen opiskelijat toteuttivat yhdessä ja yhteistyökumppaneiden kanssa Ruisrockin ympäristöohjelmaa. Toteutuksessa oli mukana useita alueen yrityksiä ja organisaatioita: Kierrätyspyöräverstas Recykkeli, MyPose, https://www.youtube.com/watch?v=Ur1qCPt0ao8Turun Ekotori, Joukon Voima, Pure Waste, Turun kaupunki, 6Aika-hanke TRY OUT! Telaketju-hanke ja tietenkin Ruisrock.

Turku AMK ja Ruisrock ovat tehneet erilaisia kiertotalouteen ja ympäristötyöhön liittyviä projekteja jo useana vuonna.#Ruissifillari on myös mukana kehityshankkeena Ruisrockin Ekokompassi-ympäristöohjelmassa, jonka kautta Ruisrock kehittää tapahtumatuotantoa kestävämpään suuntaan.

Ruisrockissa kuvattiin Turun AMK:lle markkinointivideoita, joissa esitellään muun muassa #Ruissifillari -projektia. Myös markkinointivideot ovat kokonaan opiskelijoidemme ideoimia ja tuottamia.

Lue projektin tunnelmista festarien jälkeen

Lisää festaritunnelmia löydät Facebook-sivuiltamme: Ruisrock 2017 -kuva-albumi

 

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php