Työllisyys paranee vauhdilla

Maakunnassamme oli lokakuussa ELY-keskuksen tilastoissa 860 työtöntä alle 60-vuotiasta AMK-tutkinnon suorittanutta. Vähennystä edelliseen vuoteen on tullut 20 prosenttia.

Työttömyys on laskenut kautta linjan, vaikkakin joissain yksittäisissä tehtävissä on voinut olla liikettä toiseenkin suuntaan. Silloin syynä on usein ollut matala lähtötilanne, kuten tanssinopettajien työttömyyden kolminkertaistuminen yhdestä kolmeen henkilöön tai kemiantekniikan insinöörien työttömyyden nelinkertaistuminen yhdestä neljään henkilöön.

Master-tason insinööritutkinnon suorittaneiden työttömyys on pudonnut jopa 55 prosenttia.

Positiivisen rakennemuutoksen vaikutus näkyy vahvasti siinä, että tekniikan alan työttömyys on laskenut vielä selvästi keskiarvoja enemmän. Insinöörien osalta pudotus on ollut 29 prosenttia (220 henkilöön) ja Master-tason eli ylemmän AMK -tutkinnon suorittaneiden insinöörien kohdalla jopa 55 prosenttia (15 henkilöön).

Kun meiltä valmistuu vuosittain noin 450 insinööriä sekä 40 YAMK-insinööriä, puhutaan jo alle puolen vuoden tuotostamme. Alueelliset reservit alkavat olemaan varsin pienet – mikä on jo pitkään ollut tuttua sote-alalla. Maakunnan 176 työtöntä sote-ammattilaista ovat varsin pieni prosentti alan kokonaishenkilöstöstä.

Tilastot osoittavat erittäin hyvin sen, miten tärkeää työtä teemme alueemme kehityksen tueksi.

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php