Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kelluvaa ja vauhdikasta älyä – positiivisen rakennemuutoksen haasteet

02.11.2017

Kelluvien älykaupunkien ja tulevaisuuden autojen rakentamiseen tarvitaan monipuolisesti eri alojen osaajia. Vain jatkuvalla yhteistyöllä ratkaistaan Varsinais-Suomen ja koko maan positiivisen rakennemuutoksen haasteet.

Meyer Turulla on vahvistettua tilauskantaa vuoteen 2024 asti, ja tilausten volyymi on kolminkertainen verrattuna vuoteen 2014, jolloin Meyerin perhe osti yhtiön.

Valmet Automotive hakee jatkuvasti uutta työvoimaa: tilauskanta on ennätystasolla, ja jo nykyiset sopimukset yltävät pitkälle 2020-luvulle. Merkittäviä kasvumahdollisuuksia tulee Daimler-yhteistyöstä.

Samaan aikaan nämä suurtyöllistäjät kilpailevat työvoimasta ja osaamisesta muiden teknologiateollisuuden yritysten kanssa. Miten Meyer Turku ja Valmet Automotive näkevät näiden positiivisten haasteiden ratkaisemisen? Miten korkeakoulutuksen pitäisi reagoida rakennemuutokseen?

Haasteista ja ratkaisuista keskustelevat henkilöstö- ja hallintojohtaja Tapani Lankinen Meyer Turusta, henkilöstöjohtaja Tomi Salo Valmet Automotivesta sekä vararehtori Juhani Soini ja koulutusjohtaja Juha Kontio Turun ammattikorkeakoulusta.

Lue laaja artikkeli painetusta Talk Magazinesta alkaen sivulta 4 ja keskustele aiheesta! Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Miten positiivinen rakennemuutos näkyy sinun organisaatiossasi? Mitä työelämätaitoja yhteisössäsi tai toimialallasi tarvitaan tulevaisuudessa? Miten Turun ammattikorkeakoulu voisi tukea yhteisöänne kehittymään ja parantamaan kilpailukykyään?

Kuva: Meyer Turku Oy

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php