Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Videoartikkeli: Työn joustoista hyvinvointia

06.06.2021

Tässä videoartikkelissa tarkastellaan työn joustoja resilienssin lähteenä ja yrityksen voimavarana.

Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman Hyvä, parempi, tuottava! -projektin alkaessa ei osattu ennakoida pandemiaa. Tarkoitus oli kehittää toimintatapoja, jotka edistävät PK-yrityksissä toimivien hyvinvointia.

Keinovalikoimaan kuuluivat kehittämistoimet, jotka kohdistuivat työn organisointiin sekä yritysten taitoon soveltaa työn joustoja henkilöstön ja yritysten tarpeiden mukaisesti. Tunnetusti työn joustot ovat yhteydessä koettuun hyvinvointiin ja esimerkiksi työaikojen joustavuus edistää työssä jatkamista eläkeikää lähestyvillä.

Tullessaan Covid-19 vaati yrityksiltä ja sen kaikilta toimijoilta ennennäkemätöntä uudistumiskyvykkyyttä. Keskustelu työn joustoista yli 55-vuotiaan työssä jatkamisen mahdollistajana laajeni joustavuuden lähteen, resilienssin, tarkasteluun.

Resilienssi on yritysten, tiimien ja yksilöiden voimavara, jonka turvin ne pystyvät vastaamaan erilaisiin pitkäaikaisiin kuormitustekijöihin, muutoksiin ja kriiseihin sekä toipumaan niistä. Resilienssi on kimmoisuutta, taittumatta taipumista kohdata muutostarpeita ja reagoida erilaisiin yllättäviinkin tilanteisiin.

Tässä videoartikkelissa työn jouston muotoja tarkastellaan resilienssin lähteenä. Asiaa resilienssistä, työn joustavuudesta peilataan Kavalton tila Oy:n emännän Taija Kavalton ja asiakaspalvelussa työskentelevän Linda Kavalton kokemuksiin.

 

Katso ja kuuntele video Työn joustoista hyvinvointia:

 

Hyvä, parempi, tuottava! -projektissa

kehitettiin varsinaissuomalaisia yrityksiin toimintatapoja, jotka lisäävät työntekijöiden hyvinvointia ja sitä kautta yrityksen tuottavuutta.

Kumppanit:

Åbo Akademi
Turun yliopisto

Rahoittajat:

ESR

Tutustu tutkimusryhmään: New Ways of Promoting Performance

Artikkelin kuva: Kavalton tilan arkisto

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.