Siirry sisältöön Siiry hakuun

FINCODA-hanke kehittää osaamisen arviointia

09.02.2018

FINCODA – Framework for Innovation Competencies Development and Assesment

Kansainvälinen FINCODA-hanke nykyaikaistaa osaamisen arviointia korkeakouluissa ja yrityksissä. Hankkeessa on kehitetty työkalu, jonka avulla voidaan arvioida yksilön tai tiimin innovaatio-osaamista. Työkalu palvelee sekä yrityksiä että korkeakouluja.

Innovaatiokompetenssit, kuten ongelmanratkaisutaidot ja luovuus, ovat keskeisiä työelämässä. Sekä yritysten työntekijät että tulevat ammattilaiset tarvitsevat niitä. Korkeakouluilta ja yrityksiltä kuitenkin puuttuu työkalu ja menetelmät innovaatiokompetenssien arvioimiseksi.

Perinteisesti osaamisen arviointi on perustunut kirjallisiin kokeisiin ja alakohtaisen osaamisen korostamiseen. Nyky-yhteiskunnassa kaivataan myös muunlaisten tietojen, taitojen ja asenteiden kehittymistä palvelevaa arviointia.

Hankkeessa kehitetään myös innovaatiokompetensseja (kyky osallistua innovaatioiden tuottamiseen) edistäviä oppimisympäristöjä ja toimintatapoja. Samalla parannetaan korkeakoulujen, opiskelijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä.

Turun ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeessa on mukana neljä korkeakoulua sekä yhdeksän yritystä eri puolilta Eurooppaa.

 

”Se on jämptiä hommaa.”

Yritysyhteistyöhankkeissa opiskelijoille asetetaan samoja vaatimuksia kuin työelämässä. Videohaastattelussa Elomaticin Henkilöstöjohtaja Marja Salenius-Ranki kertoo lisää korkeakouluja ja yrityksiä yhdistävästä hankkeesta.

Jos me työelämässäkin edellytetään raportointia ja deadlinesta kiinnipitämistä, niin kyllähän se on opiskelijoille hyvä jo opiskeluvaiheessa nähdä,  että hei oikeasti – näistä pidetään kiinni ja se on jämptiä hommaa.

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php