Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutuksen uudet tuulet

19.03.2021

Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutus erikoistuu jatkossa entistä modernimpaan suuntaan. Uusi suunta tukeutuu nykyaikaiseen käsitykseen myyntityöstä ja siihen liittyvästä osaamisesta. Tulevaisuuden myyntiosaajien taidot liittyvät entistä vahvemmin ihmisiin ja vuorovaikutukseen heidän välillään teknologiaa unohtamatta. Turussa näihin asioihin on lähdetty vastaamaan yhdistämällä eri koulutusvastuita keskenään. Tradenomit ja insinöörit istutetaan jatkossa tiiviisti yhteen, oppimaan toisiltaan ja toisistaan.

Myyntikoulutuksen uudet tuulet koskevat syksyllä 2020 aloittanutta myynti-insinöörien ryhmää. Nämä myyntiin erikoistuvat insinööriopiskelijat aloittivat opintonsa yhdessä. Ensimmäisen vuoden perusopinnotkin opiskellaan perinteisesti oman aloitusryhmän kanssa. Toisen opiskeluvuoden koittaessa ryhmä sitten ”räjäytetään”, ja opinnot jatkuvat tiiviissä yhteistyössä myyntitradenomiksi opiskelevien kanssa.

Tulevaisuuden myyntiosaajien taidot liittyvät entistä vahvemmin ihmisiin ja vuorovaikutukseen heidän välillään.

Yhdessä myynti-insinööreiksi ja myyntitradenomeiksi aikanaan valmistuvat opiskelijat opiskelevat esimerkiksi kansainvälistä myyntiä, teknistä myyntiä ja markkinointia sosiaalisessa mediassa.

− Opiskelijat pääsevät myös yhdistämään voimansa ja vuorovaikutustaitonsa osallistuessaan yhteistyökumppaneiden kuvioihin ja erilaisiin myyntikilpailuihin, toteaa koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.

Kaksi eri tutkintoa, yksi yhteinen suunta

Myyntiin suuntautuneiden tradenomien koulutuksessa on Suomessa pitkät perinteet. Myynti-insinöörien kouluttaminen on uudempaa. Kumpaakin koulutusta yhdistää myynti, joten näiden opiskelijoiden yhdistämisessä ei taida sittenkään olla kyse kovin oudosta asiasta? Toisaalta nyt on mahdollisuus synnyttää joitakin ihan uusia pelinavauksia myyntikoulutuksen kentälle.

Turussa toteutetaan nyt koulutuksen uudistusta, jossa kaksi eri tutkintoon johtavaa opiskelijaryhmää tekee opintoja rinnakkain yhdessä. Kaiken tarkoituksena on tuottaa jotakin aivan uutta myynnin saralle.

Turussa on meneillään koulutuksen uudistus, jossa kaksi eri tutkintoon johtavaa opiskelijaryhmää tekee opintoja rinnakkain yhdessä. Kaiken tarkoituksena on tuottaa jotakin aivan uutta myynnin saralle.

Oman toiminnan vertailumahdollisuuksia ei turkulaisilla ole ollut, sillä kouluttajien käsitysten mukaan vastaavaa ei muualla Suomessa ole kokeiltu.

− Me haluamme olla nostamassa myynnin arvostusta Suomessa ja kohottaa sen ansaitsemalleen tasolle, sanoo Kallio-Gerlander.

Nykyaikaisessa myyntikoulutuksessa on huomioitava erityisesti vuorovaikutustaitoihin ja ihmistuntemukseen liittyvän osaamisen kasvattaminen, johon teknologia yhdistetään. Juuri tähän uusi myyntikoulutus ja sen sisällä toteutettavat muutokset Turussa tähtäävät.

Voit tutustua Turun ammattikorkeakoulun MyyntiAkatemian toimintaan klikkaamalla kuvaa.

Artikkeli on julkaistu myös Talk Yrittäjyys magazine 2021 -lehdessä.

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.