Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Ennätysvuodesta 2019 vauhtia uudelle vuosikymmenelle

11.04.2020

Turun ammattikorkeakoulu saavutti vuosikymmenen lopun kunniaksi ennätyksen melkein kaikilla mittareilla. Meiltä valmistui 2036 uutta osaajaa Varsinais-Suomen työelämään. Opiskelijamme olivat valmistuessaan tyytyväisempiä ja työllistyivät paremmin kuin aiemmin.

Teimme ensimmäisen kerran historiassamme kumppaneidemme kanssa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa yli 10 miljoonan ulkoisella rahoituksella. Samalla tuotimme yli 840 julkaisua, joista enemmistö oli suurelle yleisölle suunnattuja asiantuntijakatsauksia. Käytimme myös valtiolta saamamme rahoituksen supertarkasti, kun teimme 72 miljoonan liikevaihdolla tulosta 29 000 euroa.

Turun ammattikorkeakoulu on olemassa vahvistaakseen Suomen kasvun veturin, Varsinais-Suomen, kehitystä. Alueemme menestys perustuu vahvaan kansainvälisen tason osaamiseen, mikä on näkynyt etenkin viime vuosien kovassa positiivisessa rakennemuutoksessa. Tätä kirjoittaessa olemme COVID-19:n johdosta tilanteessa, jossa kukaan ei osaa ennustaa lähivuosien trendejä, mutta uskon silti vahvasti, että myös tulevaisuudessa positiiviset kehitykset pohjautuvat vahvaan osaamiseen ja hyvään asenteeseen.

Saavutukset ovat yhteisiä

Korkeakoulu ei toimi tyhjiössä, vaan jatkuvassa yhteistyössä ympäröivän työelämän kanssa. Tästä syystä saavutuksiamme voi hyvällä syyllä pitää koko maakunnan yhteisinä tuloksina. Opiskelijamme ovat tarvinneet tuhansia harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja, ja kehitystoimintaa teemme satojen kumppanuusorganisaatioidemme kanssa. Ilman hyvää yhteistyösuhdetta teidän kanssanne emme pystyisi tekemään strategiamme edellyttämää kehitystyötä, joten lämmin kiitos kaikille kumppaneillemme.

Uusi vuosikymmen alkaa meillä jännittävissä merkeissä. Kesän aikana siirtyy Sepänkadun toimipisteemme uudisrakennukseen Kupittaalle, ja samalla voimme päivittää monia toiminnan rakenteita. Olemme pyrkineet tekemään Kupittaalle poikkeuksellisen hyvät laboratoriotilat ja tutkimuslaitteistot, sekä muuntojoustavat ja helposti saavutettavat oppimisympäristöt. Uskomme ja toivomme, että ne tulevat syventämään yhteistyötä alueen työelämän kanssa entisestään.

Verkostoituminen vahvistuu

Sosiaali- ja terveysalalla olemme ensimmäinen ammattikorkeakoulu, joka on saanut AVIlta tarvittavat luvat terveyspalveluiden tuottamiseen. Tulemme rakentamaan niiden avulla aiemmin näkemättömän ”Sun hyvä elämä” -konseptin, jolla voimme tuoda monia alan palveluita laajasti maakunnan asukkaiden hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Taideakatemiassa tulemme lisäämään entisestään kulttuuritarjontaa Suomen historiallisessa kulttuuripääkaupungissa. Korona-virus pakotti meidän peruuttamaan keväältä Turun piirustuskoulun 190-vuotisjuhlanäyttelyn, jossa olisi voinut vertailla nykytaiteen suuntia saman opinahjon alumneihin, kuten Wäinö Aaltoseen, Tuulikki Pietilään, Alpo Jaakolaan tai Iiu Susirajaan. Juhlat tulemme kuitenkin juhlimaan välittömän tilanteen lauettua yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Uusi vuosikymmen tulee myös vahvistamaan verkostoitumistamme sekä alueen että kansainvälisten korkeakoulujen kanssa. Olemme rakentaneet tai rakentamassa alueella kolmea verkostokampusta: Tech Campus Turku, Health Campus Turku ja Culture Campus Turku. Ne muodostavat joustavat ja hallinnollisesti edulliset tavat yhdistää toistemme vahvuuksia pystyäksemme vastaamaan kansainväliseen kilpailuun.

Varsinais-Suomella on joskus ollut ulkopuolelta annettu maine siitä, että asioissa ei haluta tehdä yhteistyötä. Nyt kohta kuusi vuotta alueella asuneena muuttajana on ollut ilo havaita, että todellisuus on jotain ihan muuta. Me Turun ammattikorkeakoulussa haluamme olla jatkossakin rakentamassa yhteistyön maakunnan pysyvää kilpailukykyä ja hyvän elämän edellytyksiä.

Vuoden 2019 keskeisiä tuloksia:

 • 2036 uutta osaajaa Varsinais-Suomen työelämään
 • opiskelijamme olivat valmistuessaan tyytyväisempiä ja työllistyivät paremmin kuin aiemmin
 • tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa yli 10 milj. ulkoisella rahoituksella
 • yli 840 julkaisua, joista enemmistö oli suurelle yleisölle suunnattuja asiantuntijakatsauksia
 • 72 miljoonan liikevaihdolla tulosta 29 000 euroa.

Etusivun kuva: Kupittaan Medisiina D -rakennuksessa toimii yhteistyössä Turun yliopiston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa muun muassa Liikunta- ja toimintakykylaboratorio LiiLab. Verkostossa toimivat myös Paavo Nurmi -keskus ja PET-keskus.

Mitä pidit artikkelista?

2 kommenttia artikkelista “Ennätysvuodesta 2019 vauhtia uudelle vuosikymmenelle

 1. David Yoken sanoo:

  Thank you Rehtori Taatila for your creative and innovative leadership!

 2. Vesa Taatila sanoo:

  And thank you, David & co, for absolutely excellent work. It is a pleasure and a privilege to work with you.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *