Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Työtä, jolla on merkitys

01.09.2017

Syksyn alkaessa on hyvä tehdä pieni tilannekatsaus, ennen kuin kääritään hihat. Strategiamme mukaan meidän keskeinen olemassaolomme syy on parantaa Varsinais-Suomen työelämää, hyvinvointia ja kilpailukykyä. Kun katsoo maakuntamme kehitystä, voisi sanoa, että aika hyvältä näyttää.

Läheskään kaikki ei tietysti ole meidän ansiotamme, mutta vuosikymmenten mittaan alueelle yhdessä teidän kumppanien kanssa tuottamamme osaaminen vastaa aika suuresta osasta niistä syistä, miksi kansainväliset huippuyritykset ovat halunneet Varsinais-Suomeen asettua – eli kyllä tästä tilanteesta saamme tiettyä ylpeyttä tuntea.

Olemme myös saavuttaneet selkeän pelipaikan monissa strategiamme määrittelemissä tavoitteissa. Kun yliopiston tavoite saada laajennettua tekniikan koulutusoikeuksiaan ei ainakaan toistaiseksi ole onnistunut, tulee alueen vientiteollisuuden osaamisen kehittyminen lepäämään jatkossakin pääosin meidän varassamme.

Sote-työtä ja taidekokemuksia

Sosiaali- ja terveysalalla olemme tiiviissä yhteistyössä muiden Terveyskampus Turun toimijoiden kanssa luomassa uudenlaisia oppimis- ja TKI-projekteja tulevan sote-järjestelmän virtaviivaistamiseksi. Syventynyt opetusyhteistyömme esimerkiksi lääkärikoulutuksen kanssa on luonut kansallisestikin esimerkillisiä moniammatillisia oppimiskokonaisuuksia.
Kulttuurialalla olemme ottaneet entistäkin näkyvämmän roolin alueellamme, ja laajentaneet toimintaamme selkeästi myös kansalliseksi erikoisaloillamme. Joka päivä mediaseurannasta nousee esille jokin kaukainen paikkakunta, jossa opiskelijamme tai alumnimme ovat tuoneet taidekokemuksia paikallisille asukkaille.

Merkityksellistä sisältöä

Maailmamme muuttuu niin vauhdilla, että uutta oppimista ja kehittämistä löytyy joka nurkan takaa ja maton alta. Meriklusteri autonomisine laivoineen, globaalit myyntiverkostot entisestään kiristyvän kilpailun maailmassa, kiertotalouden merkityksen kasvu luonnonvarojen huvetessa ja kaiken läpi kulkeva digitalisaatio synnyttävät jatkuvaa tarvetta osaamisen kehittämiselle.

Ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvoinnin kehittäminen kaikkien terveyttä edistämällä, tuottamalla taidetta hyvän elämän lähtökohdaksi, lisäämällä eri toimijoiden osallisuutta yhteisistä asioista, uudistamalla sote-järjestelmää ja vahvistamalla alueemme menestyksekästä hyvinvointimatkailua tuovat toimintaamme koko alueen asujaimiston kannalta merkityksellistä sisältöä.

Näitä asioita teemme tuottamalla innostuneena yhteisönä innovaatiopedagogiikan mukaisesti työelämän tarvitsemaa osaamista opiskelijakeskeisin menetelmin, aktiivisella TKI-työllä sekä palvelutoiminnalla – eli arvokasta tekemistä riittää aivan kaikille!

Kaiken menestymisen takana on yhteisö, joka koostuu toisiaan tukevista ja innostavista yksilöistä – ja laajoista verkostoista. Yhteiset tavoitteemme ovat niin laajoja ja vaikutuksemme niin suuri, että kukaan ei pysty niiden vaatimia kenkiä täyttämään yksinään. Minusta tavoitteellinen yhteisöllisyys on aina ollut Turun ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden hieno ominaisuus ja uskon, että yhdessä pystymme tekemään alkavasta lukuvuodesta innostavan meille kaikille.

Tehdään tästä yhdessä hyvä vuosi!

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *