Siirry sisältöön Siiry hakuun

Kirjoittajat

Tulevaisuuden teemme yhdessä

04.04.2019

Turun ammattikorkeakoulu on juuri nyt kiinnostavassa tilanteessa. Koko 2010-luvun jatkuneet rahoitusleikkaukset näyttäisivät saavuttaneen alimman tasonsa ja jäävän historiaan hyvien toiminnallisten tulostemme ansiosta. Olemme yhteisönä onnistuneet kääntämään kansallisen tilanteen voitoksemme, joka mahdollistaa jatkossa keskittymisen ydintehtävien tekemiseen entistä paremmin.

Tulevaisuushan ei tule, vaan se tehdään. Turun seutu ja Varsinais-Suomi laajemminkin on kaikkien ennusteiden mukaan yksi maamme kasvavista ja menestyvistä alueista 2020-luvulla. Positiivinen rakennemuutos on rakentanut meille sammon, joka jauhaa laajasti hyötyjä monille alueemme toimijoille. Sen takana on vahva yhteistyöhalu ja -ilmapiiri, yhdessä jakamamme näkemys paremmasta huomisesta. Siksi myös tulevaisuuden teemme yhdessä.

Turun ammattikorkeakoulussa olemme lähteneet viime vuosina rakentamaan entistä vahvempaa toimintakulttuuria Excellence in Action -strategiamme mukaisesti. Sen ytimessä on pyrkimys antaa kaikille opiskelijoille, henkilöstön jäsenille ja kumppaneillemme mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan mahdollisimman korkealle tasolle. Nykypäivän ristiinverkottuneessa, digitalisoituneessa ja globalisoituneessa maailmassa myös se vaatii kykyä ja halua toimia tiiviissä yhteistyössä eri taustoja edustavien asiantuntijoiden kanssa.

Haluamme tuoda omat kykymme alueen työelämän, muiden korkeakoulujen ja asukkaiden tueksi.

Siksi me Turun ammattikorkeakoulussa haluamme kutsua kaikki sisäiset ja ulkoiset kumppanimme mukaan tekemään alueestamme entistäkin parempaa paikkaa. Me haluamme tuoda omat kykymme alueen työelämän, muiden korkeakoulujen ja asukkaiden tueksi ja toivomme, että myös kumppanimme ottavat hyödyn olemassa olevista mahdollisuuksista.

Yhteistyötä alakohtaisesti, monialaisesti ja alueellisesti

Esimerkkejä toteutetuista ja käynnissä olevista yhteistyöhankkeista on kymmeniä. Muutamia suurimpia mainitakseni olemme jo rakentaneet Health Campus Turku -otsikon alla kansainvälisestikin ainutlaatuisia oppimisprosesseja, jotka yhdistävät eri alojen opiskelijat terveysalan konkreettiseen kehitys- ja palvelutyöhön.

Tech Campus Turku -ohjelmassa rakennamme Turkuun vuonna 2020 tapahtuvaan uuden kampuksemme käyttöönottoon mennessä teknillistä korkeakoulua vastaavan tutkimus-, kehitys- ja oppimisympäristön yhdessä muiden korkeakoulujen ja alueen keskeisten yritystoimijoiden kanssa.

Kulttuurialalla olemme luomassa vastaavaa monitoimijarakennetta tukemaan Suomen johtavan kulttuurikaupungin jatkuvaa uudistumista.

 

Salo IoT Campus

Salo IoT Campuksen päärakennuksen kautta mennään sisään myös Kiila-rakennukseen, josta löytyvät Turun ammattikorkeakoulun tilat. 

 

Salossa olemme vahvistaneet toimintaamme Salo IoT Campuksella sekä laajentamalla osaamisalojamme tekniikan suuntaan paikallisten yritysten toivomalla tavalla että lanseeraamalla uudenlaisia koulutustuotteita.

Lisäksi avaamme 2019 etäopiskelupisteet Uuteenkaupunkiin ja Loimaalle yhteistyössä Novida-ammattiopiston kanssa.

Kirkas tulevaisuus syntyy meidän kaikkien yhteisestä toiminnasta.

Uskomme vahvasti, että Varsinais-Suomen positiivinen kierre jatkuu myös tulevaisuudessa kaikista maailmanluokan epävarmuuksista huolimatta. Haluamme olla ylläpitämässä ja vahvistamassa sitä kumppaneidemme kanssa jatkossa entistä tiiviimmin. Kirkas tulevaisuus syntyy meidän kaikkien yhteisestä toiminnasta.

 

Artikkelin yläkuva: Lunden Architecture Company

Lue lisää Terveyskampus Turun toiminnasta Talk Magazinen pääjutusta

Vuosikertomus 2017

Rehtorin tulevaisuuskatsaus on osa vuoden 2018 vuosikertomusta, joka julkaistaan Talk-artikkelien sarjana huhtikuun 2019 aikana. 

Mitä pidit artikkelista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.